Hva vet vi om Grenlands-vikingen?

04.03.2021

Mye historie er skrevet om vikingene og deres herjinger over hele Europa. Dette var jo egentlig bønder som trang mer og ikke minst bedre jord. Det hele startet jo med det. Men hvorfor snakkes det ikke så mye om våre vikinger i Telemark. Vestfold har på en måte tatt eierskapet til dette gjennom å etablere mye rundt viking-graver, og det finns det jo en god del av i Borre, Tønsberg og Larviksområdet.

Det som kanskje ofte blir glemt er hvor Olav den hellige kom fra? Og at hans far Harald Grenske var Grenlandskonge. Når begynte egentlig vikingtiden og når sluttet den? Var ikke korstogene noe av det samme? Kan vi kalle dem for kristne-vikinger?

Denne historien har fasinert meg siden 1997, og fra boka Grenlandsvikingen er det skrevet mye. Men det vi vet om Dagsætta gjør at vi nok kan si med stor sannsynlighet at vi i Skien og Grenland kan kalle området for et av de eldste møteplassene i Norges-historien.

Foredraget varer i ca 2 timer, og har en pris uansett gruppe i egnede lokaler på 

kr 2500,- (foredraget kan bookes på vår bookingside)

Ta gjerne kontakt på vår bookingtelefon eller send en sms, epost eller fyll ut skjemaet under her 45 86 00 66, booking@eventeriet.no