Hakastein og Kapitelberget

08.03.2021

Hakastein er mest sannsynlig en kirke fra rundt 900 e. kr. Det vil si at kirker var etablert i vårt område lenge før Norge egentlig ble kristnet. Hva skjedde? Vil du vite mer om denne etableringen, og bli med å se stedet?

Denne byvandringen tar for seg to viktige steder for Skien, Grenland og Telemark. Åren til etablering ble jo nettopp lagt til området som hadde vassdrag, og var enden på dette. Og som hadde kort vei ut til de syv hav.

Kapitelberget ble mest sannsynlig bygget av Dag Eilivson, men ingen er vel egentlig helt sikre på når den ble bygget.

Hadde den noen kobling til Gimsøy Kloster?

Eller stod den først ferdig etter Dag sin død? Og hvor mye var Gregorius involvert i dette? Hadde hans bror Vatnorm som holdt til i Vestfold noe med dette å gjøre?

Et todelt spennende foredrag som kommer til å legges ut på en aktuell dato i begynnelsen av september. Her vil deltakerne måtte bruke bil, og dette er dessverre ikke et gratis foredrag. Prisen er allikevel gunstig, for kr 100,- pr person vil du få en spesiell opplevelse. Bli kjent med en av Norges eldste kirker, og få oppleve historien rundt ruinene på Kapitelberget. 

Her vil det være plass til maks 100 personer, hele byvandringen vil være utendørs. Mer om dette, når det gjelder dato og program kommer ut innen 1. mai, det som er sikkert er at det vil bli gjennomført på kvelden, fra ca 18.00 og til 21.00, med stemningsfull avslutning på Kapitelberget.

Er dette av interesse vil du eller dere måtte registrere dere her på denne linken med navn, e-post og nummer.